середа, 7 травня 2025 р.

5А клас 14.05.2025

Урок 66

Проєкт "Гарячі напої"

Технологія приготування какао

Какао – це смачний шоколадний напій. Він набагато м’якше кави, але при цьому володіє схожою тонізуючою і бадьористою властивістю. Какао можна пити дітям, вагітним жінкам, людям з підвищеним тиском. Крім приємного смаку какао надає організму безліч корисних вітамінів і мікроелементів. Не варто боятися пити какао і людям у віці, оскільки какао є хорошою профілактикою атеросклерозу і варикозного розширення вен, оскільки виводить з організму шкідливий холестерин.
Традиційно какао варять на молоці, але навіть найпростіший рецепт можна урізноманітнити і отримати кілька цікавих відтінків смаку.


Для приготування какао слід поставити молоко на плиту (стежимо, щоб не втекло!). Одночасно змішати в чашці какао-порошок з цукром, додати кілька ложок теплого молока і ретельно перемішати, розтираючи грудочки. Вилити цю суміш в основне молоко і, помішуючи, довести до кипіння. Розлити готове какао по чашках. Ще простіше – заварити какао-порошок окропом і додати сухе або згущене молоко, за смаком.
Кількість продуктів: какао – 1 ст. ложка; молоко – 1/2 л; цукор – 2 ст. ложки.
Як приготувати какао на згущеному молоці?
На згущеному молоці какао вариться дуже просто. Для цього треба просто згущене молоко розвести окропом і варити традиційно, тільки не забудьте зменшити кількість цукру.

Практична робота

Приготування какао

Працюємо з дотриманням правил техніки безпеки!


Послідовність виконання роботи:

1.   Вибрати спосіб приготування какао. Для цього можна скористатись інформацією, що міститься в уроці, можна передивитись відео, або використати родинний рецепт.


2.   Дібрати необхідний посуд для приготування напою.
3.   Дібрати продукти необхідні для приготування напою.
4.   Приготувати какао.
5.   Подати на стіл.

Домашнє завдання: Приготуйте какао, сфотографуйте процес виконання і готовий результат
відправте (фото) на ел.пошту vika6531@ukr.net  

Немає коментарів:

Дописати коментар