Проєкт "Гарячі напої"
Технологія приготування какао
Какао – це смачний шоколадний напій. Він набагато м’якше
кави, але при цьому володіє схожою тонізуючою і бадьористою властивістю. Какао
можна пити дітям, вагітним жінкам, людям з підвищеним тиском. Крім приємного
смаку какао надає організму безліч корисних вітамінів і мікроелементів. Не
варто боятися пити какао і людям у віці, оскільки какао є хорошою профілактикою
атеросклерозу і варикозного розширення вен, оскільки виводить з організму
шкідливий холестерин.
Традиційно какао варять на молоці, але навіть
найпростіший рецепт можна урізноманітнити і отримати кілька цікавих відтінків
смаку.
Для приготування какао слід поставити молоко на плиту (стежимо, щоб не
втекло!). Одночасно змішати в чашці какао-порошок з цукром, додати кілька ложок
теплого молока і ретельно перемішати, розтираючи грудочки. Вилити цю суміш в
основне молоко і, помішуючи, довести до кипіння. Розлити готове какао по чашках.
Ще простіше – заварити какао-порошок окропом і додати сухе або згущене молоко,
за смаком.
Кількість продуктів: какао – 1 ст. ложка; молоко – 1/2 л; цукор – 2 ст. ложки.
Як приготувати какао на згущеному молоці?
На
згущеному молоці какао вариться дуже просто. Для цього треба просто згущене
молоко розвести окропом і варити традиційно, тільки не забудьте зменшити
кількість цукру.
Послідовність виконання роботи:
1. Вибрати спосіб приготування какао. Для цього можна
скористатись інформацією, що міститься в уроці, можна передивитись відео, або
використати родинний рецепт.
2.
Дібрати необхідний
посуд для приготування напою.
3. Дібрати продукти необхідні для приготування напою.
4. Приготувати какао.
5. Подати на стіл.
Домашнє завдання: Приготуйте какао, сфотографуйте процес виконання і готовий результат
відправте (фото) на ел.пошту vika6531@ukr.net
Немає коментарів:
Дописати коментар