Зварені
яйця швидко занурюють у холодну воду, щоб легше було обчищати шкарлупу і
перешкодити сполученню сірководню із залізом (щоб жовток не потемнів).
Яйця,зварені круто, використовують для приготування холодних
закусок, соусів, начинок.
Для варіння яєць
без шкаралупи у воду додають оцет, сіль (50 г оцту і 10 г солі на 1 л води), доводять до кипіння, розмішують воду,
щоб посередині утворилась воронка, в яку випускають яйця без шкаралупи. Варять
їх при слабкому кипінні 3 – 3,5 хв, потім виймають шумівку і ножем вирівнюють
білкові торочки, що розплилися по краях. Відходи при цьому становлять 7% від маси
вареного яйця. Форма яйця, звареного без шкаралупи, приплюснута, білок густий,
з нерівною поверхнею, жовток напіврідкий , повинен бути всередині білка.
Яйця, зварені без шкаралупи, споживають холодними й гарячими. Подають на грінках із пшеничного хліба під соусом або з гарячими м’ясними стравами.
Подача яєць, зварених круто в салатах і як холодна закуска
Практична робота
Варіння яєць
Працюємо з дотриманням правил техніки безпеки!
Завдання: приготувати варені яйця у 2х консистенціях,
яйця без шкарлупи та зварені у круту.
Необхідний посуд, інвентар та інструмент, продукти:
спецодяг, електро/газова плита, каструля, шумівка, вода, сіль, оцет, ложка, 2 яйця (сирі), годинник.
Послідовність роботи
1. Організувати робоче місце та підготувати необхідний посуд, інвентар та інструмент, продукт.
2. Наповнити каструлю водою та довести до кипіння на плиті.
3. Занурити в воду за допомогою шумівки 1 яйце.
4. Слідкуючи за годинником відварюємо яйце.
5. Приготувати яйце "в круту":
Час приготування, хв: 8-10
Готовність: білок і жовток повністю загусають.
Зварені яйця швидко занурюють у холодну воду, щоб легше було обчищати шкаралупи.
6. Приготувати яйце без шкарлупи:
Для варіння яєць без шкаралупи у воду додають оцет, сіль (50 г оцту і 10 г солі на 1 л води), доводять до кипіння, розмішують воду, щоб посередині утворилася воронка, у яку випускають яйця без шкаралупи. Варять їх за умов слабкого кипіння 3-3,5 хв, потім виймають шумівкою й ножем вирівнюють білкові торочки, що розплилися по краях.
Готовність: Форма яйця, звареного без шкаралупи, приплюснута, білок густий, із нерівною поверхнею, жовток напіврідкий, повинен бути всередині білка.
7. Організовуємо подачу страви.
8. Прибираємо робоче місце.
9. Результат роботи надсилаємо вчителю.
Домашнє завдання: Приготувати варені яйця у 2х консистенціях, яйця без шкарлупи та зварені у круту.
Результат роботи надіслати на ел.пошту vika6531@ukr.net
Немає коментарів:
Дописати коментар