Приготування корисних напоїв
Узвар
Організм людини складається здебільшого з рідини, і рідина необхідна для підтримки життя. Напої – важлива частина раціону харчування: вони є джерелом вітамінів і багатьох інших корисних речовин, сприяють продовженню молодості та довголіття.
Які ж з них вважаються найбільш цінними?
Узвар — солодкий напій в українській кухні. Його готують із сушених фруктів — яблук, груш, вишень, слив, родзинок, а також зі свіжих фруктів і ягід.
Узвар - джерело вітамінів!
Узвар був відомий ще у Древній Русі. Назва напою походить
від слова «заварювати», так як фрукти доводять до кипіння, а не піддаються
довгому варінню.
Сухофрукти для узвару використовують будь-які, але яблука та груші є невід'ємною частиною напою. Узвар вважається корисним напоєм – це чудова альтернатива магазинним солодким напоям. Його можна подавати як холодним, так і гарячим.
Також узвар можна не варити, а настоювати. Сухофрукти
заливаємо окропом і щільно закриваємо кришку та даємо час настоятися. Такий
узвар краще пити без цукру, за бажанням можна додати мед. І не забувайте, що
найбільша користь від такого напою – на третій день після приготування.
Технологія приготування
Інгредієнти:
- вода 3 л
- сушені яблука 100 г
- сушені груші 100 г
- чорнослив 100 г
- курага 50 г
- мед 50 г
- гвоздика 3 бутони
1. Сушені фрукти викладіть у друшляк і промийте під проточною водою. Викладіть у каструлю, залийте водою та залиште на 30-60 хвилин.
2. Варити на повільному вогні під закритою кришкою 30 хвилин.
3. Вимкніть вогонь, додайте гвоздику і залиште узвар остигати.
4. Коли напій буде теплим, додайте мед.
5. Напій охолодіть та подавайте до столу.
Порада: мед додавайте до смаку.
Пропоную один смачний відеорецепт узвару:
Смачного!
Практична робота
Приготування корисного напою
Працюємо з дотриманням правил техніки безпеки!
Послідовність виконання роботи:
1. Використайте один із рецептів приготування узвару.
2. Вибрати спосіб приготування напою. Для цього вам потрібно визначити, які продукти є вдома і на скільки персон буде готуватись.
3. Дібрати необхідне кухонне приладдя для приготування.
4. Дібрати продукти необхідні для приготування напою.
5. Приготувати.
6. Подати на стіл.
7. Результат роботи сфотографувати і надіслати вчителю.
Домашнє завдання: Приготуйте узвар.
Немає коментарів:
Дописати коментар