Урок 35
Культура споживання їжі
Технологія приготування страв із круп
Захист проєкту
Дайте відповіді на питання
Гречка
- З якої зернової культури отримують гречану крупу? Які її основні види ви знаєте?
- Яке співвідношення крупи та води найчастіше використовують для приготування розсипчастої гречаної каші?
- Які добавки добре поєднуються зі смаком гречаної каші?
Рис
- Які існують основні види рису, що відрізняються за формою та обробкою зерна?
- Як правильно промивати рис перед варінням і для чого це роблять?
- Які страви, крім каш, можна приготувати з рису? Наведіть приклади.
Перловка та Ячна
- Яка крупа є обробленим ячмінним зерном? Назвіть її особливості.
- Що таке ячна крупа і чим вона відрізняється від перлової?
- Скільки часу в середньому потрібно варити перлову крупу до готовності?
- Чи можна приготувати гарнір з ячної крупи? Як?
Кукурудзяна
- З чого виготовляють кукурудзяну крупу? Які страви з неї вам відомі?
- Які особливості приготування кукурудзяної каші (мамалиги)? Чи потрібно її помішувати?
Манна
- Яка крупа має дуже дрібну структуру і швидко готується? З якої вона сировини?
- Як приготувати смачну молочну манну кашу без грудочок?
Пшоняна
- З якої зернової культури отримують пшоняну крупу? Як її правильно підготувати до приготування?
- Чому пшоняну крупу рекомендують промивати гарячою водою?
Вівсяна
- Які існують види вівсяних пластівців? Чим вони відрізняються за часом приготування?
- Які корисні речовини містяться у вівсяній крупі?
- Чим відрізняється приготування вівсяної каші на воді від приготування на молоці?
Домашнє завдання: Опишіть технологію приготування вашої улюбленої страви з однієї з перелічених круп.
Результат роботи надіслати на
ел.пошту vika6531@ukr.net
Немає коментарів:
Дописати коментар