пʼятниця, 23 травня 2025 р.

7Б клас 28.05.2025

 Урок 35

Культура споживання їжі 

Технологія приготування страв із круп

Захист проєкту

Дайте відповіді на питання

Гречка

  • З якої зернової культури отримують гречану крупу? Які її основні види ви знаєте?
  • Яке співвідношення крупи та води найчастіше використовують для приготування розсипчастої гречаної каші?
  • Які добавки добре поєднуються зі смаком гречаної каші?

Рис

                                            

  • Які існують основні види рису, що відрізняються за формою та обробкою зерна?
  • Як правильно промивати рис перед варінням і для чого це роблять?
  • Які страви, крім каш, можна приготувати з рису? Наведіть приклади.

Перловка та Ячна

  • Яка крупа є обробленим ячмінним зерном? Назвіть її особливості.
  • Що таке ячна крупа і чим вона відрізняється від перлової?
  • Скільки часу в середньому потрібно варити перлову крупу до готовності?
  • Чи можна приготувати гарнір з ячної крупи? Як?

Кукурудзяна

  • З чого виготовляють кукурудзяну крупу? Які страви з неї вам відомі?
  • Які особливості приготування кукурудзяної каші (мамалиги)? Чи потрібно її помішувати?

Манна

  • Яка крупа має дуже дрібну структуру і швидко готується? З якої вона сировини?
  • Як приготувати смачну молочну манну кашу без грудочок?

Пшоняна

  • З якої зернової культури отримують пшоняну крупу? Як її правильно підготувати до приготування?
  • Чому пшоняну крупу рекомендують промивати гарячою водою?

Вівсяна

  • Які існують види вівсяних пластівців? Чим вони відрізняються за часом приготування?
  • Які корисні речовини містяться у вівсяній крупі?
  • Чим відрізняється приготування вівсяної каші на воді від приготування на молоці?

Домашнє завдання: Опишіть технологію приготування вашої улюбленої страви з однієї з перелічених круп. 

Результат роботи надіслати на 
ел.пошту vika6531@ukr.net  

Немає коментарів:

Дописати коментар