середа, 30 квітня 2025 р.

6 клас 1 етап проєкту

 Страви з яєць

Вибір та обґрунтування теми проєкту

Планування роботи з виконання проєкту


І. Організаційно-підготовчий етап

1.  Постановка мети й завдань проекту.

2.  Вибір об'єкта проектування та доцільність його виготовлення.

3.  Підготовка історико - технічної довідки про об'єкт проектування

4.  Обґрунтування вибору кращої ідеї для реалізації проекту на основі проведених досліджень. Створення ескізу власного виробу.

У робочому зошиті записати!

Проєкт № 6. "Страви з яєць"

Основна технологія - технологія приготування їжї

1. Мета проєкту: ознайомитися з класифікацією страв з яєць та їх харчовою цінністю для організму людини, навчитися готувати різноманітні страви з даного продукту. 

Завдання проєкту (чому плануєте навчитися під час створення проєкту): 
- ознайомитися з класифікацією страв та харчовою цінністю продукту;
- навчитися готувати яйця варені ("рідкі", "в круту", "в мішечок", "без шкарлупи") та смажені ("яєчня натуральна", "яєчня з гарніром", "яєчня із салом", "омлет")
- приготувати власну страву з яєць.

2. Вибір об'єкта проєктування та доцільність його виготовлення.

Яйце - це перш за все природнє джерело білка. Білок важливий для формування м'язів, здоров'я кісток і є головним будівельним блоком людського організму.

Якщо ви хочете поснідати так, щоб до обіду вас не тягнуло на щось смачненьке, то сніданок з яєць - ідеальний варіант. Це пов'язано з великою кількістю саме білку, завдяки якому ви будете відчувати ситість і легко зможете відмовитися від додаткових перекусів. А вміння готувати даний продукт забезпечить не лише смачний сніданок, але і додасть корисні речовини для вашого організму.

3. Підготовка історико - технічної довідки про об'єкт проектування. Опрацювати інформаційні джерела (журнили, енциклопедії, інтернет) та дізнатися відповідь на питання 

"Що з'явилось раніше: яйце чи куриця?"

4. Обґрунтування вибору кращої ідеї для реалізації проєкту на основі проведених досліджень. За допомогою інформаційних джерел (журнали, підручники, інтернет) ознайомитися і записати класифікацію страв з яєць. 


Посилання для завантаження підручника з технологій автор 
Ходзицька І.Ю. для 6 класу 

Дана тема у підручнику с. 119 - 128


Домашнє завдання: Записати в робочий зошит організаціно-підготовчий етап проєкту 

Немає коментарів:

Дописати коментар