Вітаю,
дев’ятикласники!
Продовжуємо
вчитись робити десерти, які не потребують випікання. Сьогодні пропоную Вам
зробити такий цікавий тортик з фруктами. Хоча зараз у продажу вже і з’явились полуниці, та вони недешеві.
Їх можна замінити будь-якими фруктами. Цікавим сполученням будуть яблука,
банани, ківі, апельсини тощо.

Інгредієнти:
500 гр. сметани
1 ст. цукру
3 ст. ложки желатину
300 гр. бісквіта (покупного або приготованого з
будь-якого рецепту, також можна використати пісочне або будь-яке інше печиво)
полуниця,
виноград,
смородина,
ківі (можливі і інші ягоди)
Послідовність приготування:
1. 3 ст. ложки
желатину заливаємо половиною склянки холодної кип'яченої води приблизно на 30
хвилин (до розбухання).
2. Сметану збиваємо з цукром. Желатин підігріваємо
до розчинення (не доводячи до кипіння) і вводимо в сметану тонкою цівкою,
помішуючи.
3. Глибоку миску застилаємо харчовою плівкою і на
дно викладаємо ягоди, далі шар поламаного на маленькі шматочки бісквіта, знову
шар ягід і т.д. Все заливаємо сметано-желатинової сумішшю. Ставимо в
холодильник на 2 години.
4. Торт акуратно перевертаємо на блюдо. Якщо миска
дуже глибока, шари заливаємо в міру укладання.
Для ласунів: кислі ягоди присипати цукровою
пудрою.
Практична робота. Приготування тортика
В
цій роботі вам слід приготувати тортик. Інгредієнти – фрукти та печиво
добираєте за бажанням і фінансовими можливостями.
Для опанування даного проекту Вам потрібно буде:
1. Дібрати необхідні
продукти та посуд.
2. Приготувати торик,
оформити його та нагодувати їм родину.
3. Послідовність
приготування тортика з покроковими фотографіями. Бажано подавати фотографії з
Вашою присутністю.
Під час
виконання роботи не забутьте дотримуватись
правил
безпечної праці!
Порядок виконання роботи:
1) виконайте завдання;
2) сфотографуйте процес його виконання і готовий результат;
3) Відправте презентацію на ел.пошту vika6531@ukr.net.
Немає коментарів:
Дописати коментар