понеділок, 9 травня 2022 р.

9 клас 11.05.2022

Вітаю, дев’ятикласники!

Продовжуємо вчитись робити десерти, які не потребують випікання. Сьогодні  пропоную Вам зробити такий цікавий тортик з фруктами. Хоча зараз у продажу вже і зявились полуниці, та вони недешеві. Їх можна замінити будь-якими фруктами. Цікавим сполученням будуть яблука, банани, ківі, апельсини тощо.

Дозволь духовці сьогодні відпочити! Цей фруктовий торт без випічки ...

Інгредієнти:
500 гр. сметани
1 ст. цукру
3 ст. ложки желатину
300 гр. бісквіта (покупного або приготованого з будь-якого рецепту, також можна використати пісочне  або будь-яке інше печиво)
полуниця,
виноград,
смородина,
ківі (можливі і інші ягоди)

Послідовність приготування:

1. 3 ст. ложки желатину заливаємо половиною склянки холодної кип'яченої води приблизно на 30 хвилин (до розбухання).
2. Сметану збиваємо з цукром. Желатин підігріваємо до розчинення (не доводячи до кипіння) і вводимо в сметану тонкою цівкою, помішуючи.
3. Глибоку миску застилаємо харчовою плівкою і на дно викладаємо ягоди, далі шар поламаного на маленькі шматочки бісквіта, знову шар ягід і т.д. Все заливаємо сметано-желатинової сумішшю. Ставимо в холодильник на 2 години.
4. Торт акуратно перевертаємо на блюдо. Якщо миска дуже глибока, шари заливаємо в міру укладання.
Для ласунів: кислі ягоди присипати цукровою пудрою.

Практична робота. Приготування тортика

В цій роботі вам слід приготувати тортик. Інгредієнти – фрукти та печиво добираєте за бажанням і фінансовими можливостями.

Для опанування даного проекту Вам потрібно буде:

1.     Дібрати необхідні продукти та посуд.

2.     Приготувати торик, оформити його та нагодувати їм родину.

3.  Послідовність приготування тортика з покроковими фотографіями. Бажано подавати фотографії з Вашою присутністю.

 

Під час виконання роботи не забутьте дотримуватись

правил безпечної праці!

 

Порядок виконання роботи:

1) виконайте завдання;

2) сфотографуйте процес його виконання і готовий результат;

 3) Відправте презентацію на ел.пошту vika6531@ukr.net.

Немає коментарів:

Дописати коментар