Вітаю, семикласники!
Ми продовжуємо з вами роботу на кухні. Давайте трохи відійдемо від екранів
моніторів, залишимо письмові столи, підручники та зошити та трохи відпочинемо і
приготуємо щось смачненьке.
Сьогодні знову мова піде про улюблену всіма страву з яєць – омлет. Кожна
господиня/господар готують його по-своєму. Рецептів приготування – безліч. І
при всьому цьому він завжди смачний.
Спочатку вам слід ознайомитись з
навчальним матеріалом, а потім виконати завдання, розміщене в кінці уроку.
Приступаємо!
Омлет— смажена страва із суміші збитих яєць, молока, сметани чи вершків та солі із додаванням різноманітних спецій. Для приготування омлетів також використовують меланж або яєчний порошок.
За технологією приготування омлети поділяють на натуральні, мішані з гарніром, фаршировані гарніром.
Омлети, приготовлені з додаванням овочів, свіжої зелені, молочних або м'ясних продуктів називають
мішаними.
Омлети, в які наприкінці смаження кладуть підготовлені як начинку продукти,
називаються фаршированими.
Готують омлети з двох - трьох яєць.
Підготовлені яєчні продукти з'єднують з молоком і сіллю добре розмішують,
злегка збиваючи до утворення на поверхні піни.
У підготовлену масу додають трохи розтопленого вершкового
масла.
На одне яйце використовують 0.5 г солі і 15 мл молока.
Перед подаванням омлети викладають в овальну мельхіорову тарілку, поливають
вершковим маслом і посипають посіченою зеленню.
У більшості національних кухонь є свої різновиди омлету: іспанська тортилья,
італійська фріттата, японські ому-райсу та ому-соба, з рисом та морепродуктами.
У багатьох регіонах України поширена пряженя — яєчня колочена з борошном і молоком. Готується переважно на
салі. Пряженя слобідська готується з додаванням ковбаси, гуцульська - сметани та кукурудзяного борошна.
Протягом тривалого часу вважалось, що омлет винайшли австрійські бідняки, оскільки в класичний варіант омлету додавалось
багато черствого хліба. Але виявилось, що рецепт омлету придумав віденський кухар XIX
століття — спеціально до столу австрійського імператора Франца
Йосифа І.
Практична робота.
Приготування омлету
Послідовність виконання роботи:
1. Вибрати рецепт приготування омлету. Для цього можна скористатись інформацією, що міститься в уроці, можна передивитись відео, або використати родинний рецепт.
https://www.youtube.com/watch?v=p-AOHCjivBA&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=QFGMzoXnOpo
https://www.youtube.com/watch?v=pJdtbhR4ils&feature=youtu.be
2.
Дібрати необхідний
посуд для приготування омлету.
3. Дібрати продукти необхідні для приготування омлету
4. Приготувати омлет
5. Роботу виконувати з дотриманням правил безпечної праці.
Порядок виконання роботи:
1) виконайте завдання;
2) сфотографуйте процес його виконання і
готовий результат;
3) відправте фотографії на ел. пошту vika6531@ukr.net
Немає коментарів:
Дописати коментар