Урок 29
Проєкт «Кухар»
Виготовлення деталей виробу
Практична робота
Завдання: Виготовити ручки і фартушок для кухаря.
Матеріали та інструменти: тканина одноколірна, стрічка, лінійка, олівець чи обмилок, ножиці, великі бусинки бежевого кольору, капрон, вата або синтепон, клей швидкої фіксації, праска.
Послідовність виконання роботи:
Розміри деталей вказані для жестяної банки з-під кукурузки
1. Підготуйте необхідні матеріали та інструменти.
2. Одноколірну тканину за необхідності попрасувати.
3. Виготовлення ручок для кухаря.
Розкроїти дві деталі з одноколірної тканини розміром 7х13 см.
Один край довжиною в 7 см двічі підгорнути по 1 см та підклеїти.
(щоб утворився ніби манжет)
Потім загортаємо майбутню ручку у трубочку і наносимо клей, намагаємося склеювати обережно, щоб всередині був простір.
4. Наповнюємо ручки синтепоном або ватою невеличкими шматочками за допомогою олівця. Враховуємо те, що 2-3 см ручки (рукава) мають залишитися пустими, без вати.
Ручки поки не приклеюємо до основи!
5. Виготовляємо долоньки.
Це можуть бути великі бусинки, або у капрон розмістити кульку з вати чи синтепону і утворити ось таку кульку, як показано на фото.
Головна умова - кулька (бусинка чи з капрону) має закрити отвір ручки.
Доречі таких кульок необхідно буде 3 шт. (2 для ручок і 1 для носика).
Після виготовлення, кульки вклеїти у ручки (рукава)
6. Виготовлення фартушка.
Розкроюємо прямокутник розміром 8х5 см,
і з однієї сторони заокруглюємо кути.
Якщо у вас більший розмір жестяної банки,
то і фартушок має бути більшим.
7. Приклеюємо фартушок і стрічку для зав'язування.

8. Приклеювання ручок.
Загорніть акуратно пустий край ручок на сторону де відкритий зріз і підклейте для надійності. А потім приклеюємо саму ручку до нашої основи.
Дивись уважно фото!
Результат роботи
9. Прибрати робоче місце.
10. Результат роботи надіслати вчителю.
Домашнє завдання: Виготовити ручки і фартушок для кухаря.
Результат роботи надіслати на ел.пошту vika6531@ukr.net
Немає коментарів:
Дописати коментар