КАРВІНГ – що це таке?
Їжа давно перестала бути просто засобом
для втамування голоду, вона перетворилася в мистецтво, і карвінг тому
підтвердження. Історія карвінгу дуже цікава – вперше майстерність фігурної
нарізки овочів і фруктів зародилося дві тисячі років тому в Таїланді. І якщо
придворні кулінари в стародавні часи вирізали з плодів квіти, тварин і птахів,
то сучасні кухарі кавун перетворюють в витончену карету, а з кабачка вирізують
балерину. Як то кажуть, немає межі людським можливостям! Карвінгу можна
навчитися в домашніх умовах, і для цього не потрібно бути професійним
художником – досить мати хороший набір інструментів для карвінгу і знати деякі
тонкощі цієї науки.
Спробуємо зрозуміти, як зробити карвінг
в домашніх умовах, – ці вміння вам знадобляться для сервірування святкового
столу, якщо ви захочете здивувати гостей і близьких. Коли ви навчитеся робити
квіти з овочів і фруктів, страви стануть виглядати ефектно і святково, адже
основна мета карвінгу – зробити наше життя красивішим.
Освоїти мистецтво карвінга може кожен.
Починаючи з найпростіших виробів, поступово можна навчитися створювати справжні
витвори мистецтва.
Карвінг з овочів і фруктів – старовинне
захоплення, яке припало до смаку сучасним жінкам. Спробуйте себе в новому хобі
і отримаєте задоволення процесу і насолоді від результату!
Головним правилом будь-якого кухаря є не
тільки приготування страви, а й правильна його подача, красиве оформлення.
Особливо це важливо для святкового столу, де основний елемент – це художнє
перетворення страв, акцент на кольорі. І художнє різьблення, по-іншому карвінг
для овочів і фруктів, допоможе вмілій господині приготувати
стіл навіть для особливих урочистих випадків.
Творіть із задоволенням і радійте підвищенню
своєї майстерності!




Немає коментарів:
Дописати коментар