пʼятниця, 24 квітня 2020 р.

Сучасне рукоділля

КАРВІНГ – що це таке?



Їжа давно перестала бути просто засобом для втамування голоду, вона перетворилася в мистецтво, і карвінг тому підтвердження. Історія карвінгу дуже цікава – вперше майстерність фігурної нарізки овочів і фруктів зародилося дві тисячі років тому в Таїланді. І якщо придворні кулінари в стародавні часи вирізали з плодів квіти, тварин і птахів, то сучасні кухарі кавун перетворюють в витончену карету, а з кабачка вирізують балерину. Як то кажуть, немає межі людським можливостям! Карвінгу можна навчитися в домашніх умовах, і для цього не потрібно бути професійним художником – досить мати хороший набір інструментів для карвінгу і знати деякі тонкощі цієї науки.

Спробуємо зрозуміти, як зробити карвінг в домашніх умовах, – ці вміння вам знадобляться для сервірування святкового столу, якщо ви захочете здивувати гостей і близьких. Коли ви навчитеся робити квіти з овочів і фруктів, страви стануть виглядати ефектно і святково, адже основна мета карвінгу – зробити наше життя красивішим.

Освоїти мистецтво карвінга може кожен. Починаючи з найпростіших виробів, поступово можна навчитися створювати справжні витвори мистецтва.
Карвінг з овочів і фруктів – старовинне захоплення, яке припало до смаку сучасним жінкам. Спробуйте себе в новому хобі і отримаєте задоволення процесу і насолоді від результату!

Головним правилом будь-якого кухаря є не тільки приготування страви, а й правильна його подача, красиве оформлення. Особливо це важливо для святкового столу, де основний елемент – це художнє перетворення страв, акцент на кольорі. І художнє різьблення, по-іншому карвінг для овочів і фруктів, допоможе вмілій господині приготувати стіл навіть для особливих урочистих випадків.





Творіть із задоволенням і радійте підвищенню

своєї майстерності!




Немає коментарів:

Дописати коментар